Het MediScreen designteam heeft afgelopen weken hard gewerkt aan de ontwikkeling van het concept om medische testen bij patiënten thuis aan de deur mogelijk te maken. De laatste week heeft volledig in het teken gestaan in het bouwen van prototypen om het concept te verbeteren. De iteratiestappen in het ontwerp zijn niet onopgemerkt gebleken, want onze eerste klant heeft toegezegd om met ons in zee te gaan om het concept werkelijkheid te maken!
Star-shl biedt diagnostiek-service aan duizenden huisartsen, maar dankzij het virus kunnen de patiënten niet allemaal naar de diagnostische centra komen. Daarom gaan wij Star-shl helpen om de tests naar de voordeur van patiënten te brengen! Door het coronavirus zijn er veel gevallen waarbij er snel duidelijk moet worden wat de situatie van een patiënt is. Met ‘Point-of-care testing’ met een bloedprik kan er snel duidelijkheid gegeven worden. Daarom wordt het concept nu zo verder ontwikkeld dat er naast de andere tests ook een klein gat is waar de patiënt de vinger door kan steken voor een bloedprik.

Aankomende week gaan we dus hard aan de slag om samen met onze productiepartners te kijken hoe we de eerste producten kunnen gaan produceren en medische partners om het concept goed te laten keuren! Daarnaast werken we achter de schermen ook aan het logistieke systeem om ervoor te zorgen dat medische vrijwilligers worden opgeleid om deze metingen af te nemen en dit op een veilige manier te communiceren met de juiste zorg instelling.

Ook geïnteresseerd in dit of een ander concept? Neem contact met ons op!